Fennica.Net


Mediakortti

Cantabile-kuoron kevätkonsertti Keinutan kaikua
http://www.cantabile-kuoro.fi/konserttikalenteri.html  Tapahtuma lyhyesti
Aiheet   Klassinen musiikki  
Sijainti   Helsinki, Uusimaa  
Yhteisö   Muu yhteisö
Ajankohta   17.04.2016 kello 15 - ..2016


  Kuvaus 
Cantabile-kuoron kevätkonsertti 17.4.16 klo 15 Gyllenberg-salissa
Keinutan kaikua
Juha Kuivanen, kuoronjohto
Salla Karakorpi, piano
Tiina Karakorpi, piano
Cantabile-kuoron kevätkonsertin ”Keinutan kaikua” teemana on tunteellisuus. Kevät herättää elämän hehkuunsa pimeän talven jälkeen.
Konsertin alkupuoliskolla on tarjolla kansallisromantiikan ja nykyvuosikymmenten musiikin ”kattaus”. Tunteet ilmenevät sekä välillisesti toiminnan kautta (kuten Toivo Kuulan Venelaulu ja Jussi Chydeniuksen laulut) että suoraan tunteista puhuen (Sinua, sinua rakastan ja Aurinkolaulu). Olli Kortekankaan Three Romances on sävelletty D. H. Lawrencen runoihin, joiden tunteellisuus on verhotumpaa ja aistillisempaa. Sävelkieli, joka on jännittävästi samaan aikaan niukka ja runsas, tukee saumattomasti runon ilmaisua.
Konsertin jälkimmäinen puolisko koostuu Johannes Brahmsin ihastuttavasta valssisarjasta Liebeslieder, op. 52. G. F. Daumerin tekstit käsittelevät rakkautta ja rakastumista. Runot kertovat toisaalta vastaheränneestä rakkaudesta ja toisaalta muistellaan aiemmin niin palavasti hehkunutta lempeä, joka sittemmin on kylmennyt. Monesti luonnonilmiöt yhdistetään rakkauden lainalaisuuksiin: Kuin illan kaunis rusko haluaisin minä tyttöparka hehkua… tai kuin pimeä kuilu on rakkaus... Rakastunutta sydäntä verrataan myös kohisevaan aallokkoon, vavahtelevaan pensaikkoon ja niityn läpi virtailevaan puroon.
Brahmsin sarjan nelikätisen piano-osuuden konsertissa soittavat duo Karakorpi (Salla ja Tiina), joita Cantabile-kuoron konsertissa kuultiin edellisen kerran viimesyksyisessä Mozartin ”Requiemin” esityksessä.
Tervetuloa!


  Tapahtumapaikka, yhteystiedot ja muut tiedot

Gyllenberg-sali, Kulttuuritalo Sandels

Lisätietoja tapahtumasta:

Puhelin 050 5171421

Sähköposti
info@cantabile-kuoro.fi

Kotisivut
http://www.cantabile-kuoro.fi/konserttikalenteri.html

Muuta
Liput 12 / 15 eurLiput Lippupalvelusta, kuorolaisilta, ovelta tai sähköpostitse osoitteesta:tilaukset@cantabile-kuoro.fi  Katso myös

Tiedota tapahtumastasi Fennica.Net:issä! Voit tehdä sen ilmaiseksi vaikkei tapahtumalla vielä olisikaan kotisivua.


  Haku palvelimelta


  Muut hakutoiminnot

Hae välimuistista. Jos sivusto Cantabile-kuoron kevätkonsertti Keinutan kaikua ei ole juuri nyt käytettävissä, Googlen välimuistissa saattaa olla siitä kopio.

Samankaltaisia sivuja
Sivuja joilla on linkki sivustoon
Hae otsikon sanoilla Webistä /
Kuvista / Äänistä / Uutisista
  
Fennica.Net - Suomi Internetissä     http://www.Fennica.Net     Tietosuoja     (C) 2017 Fennica.Net.     Managed with Ascentia WebManager.